Microsoft het is niet alleen Xbox, op het pc-platform vertegenwoordigt het huis in Redmond ook grafische bibliotheken DirectX, een fundamenteel onderdeel voor elke speler en dat in de nieuwste versie (DirectX 12 Ultimate) nog steeds wordt geperfectioneerd.

Gisteren de Microsoft-programmamanager Jacques van Rhyn ha aangekondigd de aankomst van DirectX 12 Agility SDK, een nieuwe tool voor ontwikkelaars en dat belooft het implementatieproces van nieuwe functies versnellen die zal worden toegevoegd aan de thuisbibliotheken van Microsoft als de Shader Model 6.6, de nieuwe functie die bij de volgende update van Windows 10.

Onder de verschillende partners die deze nieuwe functie hebben getest, hebben we dat uiteraard 343 Industries ed epic Games. Hier zijn de woorden van Nick Penwarden, vice-president van het softwarehuis achter Fortnite:

"Onze samenwerking met Microsoft aan de DirectX 12 Agility SDK stelt ons in staat om eenvoudig nieuwe functies in de Unreal Engine te implementeren, en de nieuwe distributiemethode helpt ons om ze sneller beschikbaar te maken voor onze ontwikkelaars en spelers."