Iets meer dan een jaar na de release, Call of Duty: Warzone heeft weer een belangrijke mijlpaal bereikt: Activision kondigde vandaag aan dat zijn strijd tegen royale verwelkomd 100 miljoen spelers in totaal.

De game haalde deze cijfers vrij snel. Vijftien miljoen spelers deden mee in minder dan een week na de lancering, die vervolgens in slechts tien dagen verdubbelden. De mijlpaal van 50 miljoen werd bereikt in april 2020, gevolgd door 75 miljoen in augustus en 85 in december. Het feit dat het gratis is om te spelen, helpt om deze aantallen zo snel te laten groeien, maar dit element alleen verklaart helemaal niet het succes van het spel.

Als we een vergelijking maken met een andere gratis te spelen battle royale kom dan Apex Legendszien we dat de resultaten anders zijn. De Respawn-game duurde ongeveer twee keer zo lang om hetzelfde resultaat te krijgen en het resultaat van honderd miljoen werd toevallig vorige week bereikt.

Het is een indrukwekkend resultaat, mede ondersteund door de titel die tot een ijzersterke sage behoort. Vandaag wordt bovendien een gebeurtenis verwacht die, naar men denkt, de kaart radicaal zou kunnen veranderen. Blijf ons volgen voor meer informatie.