In de afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan het afscheid van leidinggevenden en medewerkers bij Blizzard, en op deze avond van 20 april is het tijd om ook afscheid te nemen van Jeff Kaplan, historische speldirecteur van Overwatch.

Overwatch 2 Diablo 4 Activision Blizzard 2021

De aankondiging kwam van Kaplan zelf via een post op de officiële website van het bedrijf, waarin ook wordt onthuld dat het nu gaat om het overnemen van de teugels als directeur van de schutterheld Aaron Keller, nog een van de oprichters van het Overwatch-team.

Jeff Kaplan's scheiding van Blizzard komt als een donderslag bij heldere hemel en is waarschijnlijk het zwaarste afscheid voor het bedrijf sindsvoormalig CEO Mike Morhaime in 2018. Op dit moment zijn er geen details over de redenen die de directeur ertoe brachten het schip te verlaten, en we moeten gewoon wachten op nieuws hierover. Hieronder vindt u het afscheidsbericht van Kaplan zelf:

ik verlaat Blizzard Entertainment na 19 geweldige jaren.

het was echt de eer van je leven om de kans te hebben werelden en helden te creëren voor zo'n gepassioneerd publiek. ik wil mijn diepe waardering uitspreken voor iedereen bij blizzard die onze games, onze gameteams en onze spelers heeft gesteund. maar ik wil een speciale dank uitspreken aan de geweldige game-ontwikkelaars die de reis van creatie met mij deelden.

accepteer de wereld nooit zoals hij lijkt te zijn. durf het altijd te zien voor wat het zou kunnen zijn. ik hoop dat je hetzelfde doet.

gg,

Jeffrey Kaplan