Codemasters kondigde officieel de volgende aflevering van de jaarlijkse Formule XNUMX-franchise aan en onthulde dat F1 2021 zal komen 16 juli​ De nieuwe game wordt als eerste uitgebracht sinds de studio eerder dit jaar werd overgenomen door EA en zal ook introduceren een nieuwe verhaalmodus.

Op de pagina Officiële Twitter, Onthulde Codemasters dat het belangrijkste kenmerk van dit jaar een modus zal zijn die bekend staat als 'Braking Point', die een filmisch verhaal biedt dat de opkomst van de speler door de rangen van de Formule 2 en 1 documenteert. Vermoedelijk zal het ook clips aan de buitenkant van de baan bevatten en zal op de een of andere manier de terugkeer van Devon Butler van F1 2019 zien. In een persbericht op de website van EA staat dat er de komende weken meer informatie zal worden gedeeld.

F1 2021 voegt ook een veelgevraagde nieuwe functie toe: spelers kunnen online met een vriend de carrièremodus aannemen. Codemasters verwacht dat beide spelers kunnen genieten van de coöperatieve of competitieve modus.

De titel is al te bestellen op Stoom, met een iets hogere prijs dan het hoofdstuk van vorig jaar. In feite gaat het van 54,99 naar 59,99 euro, 5 euro meer. Nog steeds beter dan andere landen zoals Argentinië, die een stijging van meer dan 400% hebben gekend.