In tegenstelling tot waar veel fans van Nintendo ze denken misschien, de reeks van F-Zero is niet dood, ondanks zijn afwezigheid in het gaminglandschap sindsdien 2003 met F-Zero GX (GameCube), om nog maar te zwijgen van de verschillende crossovers met Super Smash Bros. Mario Kart.

Dit wordt bevestigd door de vader van Kapitein FalconFox McCloud Majora's masker: Takaya Imamura, in een interview gewijd aan zijn carrière en gepubliceerd op IGN​ Hier is zijn antwoord op de vraag met betrekking tot een mogelijke terugkeer van de futuristische raceserie van Nintendo:

"Ik heb er vaak over nagedacht, maar zonder een geweldig nieuw idee is het moeilijk om het terug te krijgen."

Volgens de woorden van Imamura is dat wat ontbreekt in de serie een briljant idee, dat specifieke element in zijn game-ontwerp in staat is maken het spel uniek in vergelijking met zijn voorgangers en dat het niet alleen in staat is om nieuwe ideeën binnen te brengen spel mechanica, maar ook in de track ontwerp.