In de afgelopen uren een bericht uit de krant Bloomberg Japan heeft nogal wat ophef veroorzaakt onder de gamer-gemeenschap, vooral binnen het gepassioneerde deel van de wereld square Enix​ Volgens het rapport, gebaseerd op gang stemmen, Zou Square van plan zijn overnemen het bedrijf en wees er klaar voor verkoop, met het rapport inclusief de namen van Microsoft Sony als potentiële kopers. Square reageerde onmiddellijk en ontkende alles:

Hier zijn de woorden van de vertegenwoordiger Yosuke Matsuda:

Bloomberg maakte vandaag melding van interesse van verschillende kopers in de overname van Square Enix. Dit rapport is echter niet gebaseerd op aankondigingen van Square Enix Holdings CO., LTD. We overwegen niet om het bedrijf of een van de onderdelen ervan te verkopen en hebben geen aanbiedingen van derden ontvangen. "

Waar is de waarheid? Zal Square onafhankelijk blijven, wat de blunder van Bloomberg bevestigt of zal de financiële krant het goed hebben gezien?