Twitch-botTwitch ontdekte dat ongeveer 7.5 miljoen bots waren het aantal streamers aan het opblazen, waaronder enkele zeer bekende, en hij besloot onmiddellijk dekking te zoeken. Het bedrijf kondigde zelfs aan dat het was begonnen met verwijderingswerkzaamheden van deze accounts en waarschuwde gebruikers dat ze in de komende dagen het aantal volgers en kijkers aanzienlijk zouden kunnen zien dalen.

Verschillende populaire streamers hebben hun counters al drastisch zien dalen: xQc verloor 2.2 miljoen volgers, van 8.1 naar 5.9, terwijl Sodapoppin leed een daling van 2.8 miljoen gebruikers, gelijk aan ongeveer 45% van het totaal. Zij waren duidelijk niet de enigen die bij deze operatie van Twitch betrokken waren, maar zij zijn ongetwijfeld degenen die de belangrijkste bezuinigingen op hun loketten hebben gezien.

De direct betrokkenen spelen uiteraard geen actieve rol in de affaire en het aankondigen van juridische stappen tegen bot verkopers, Twitch legde uit dat het gebruikers die het slachtoffer zijn van deze aanvallen niet zal straffen.