NieR Replicant werd geëvalueerd door het Japanse tijdschrift Famitsu, de recensie beloont de remake van de visionaire titel.

Nier Replicant Ver.1.2247448713, gekke naam gegeven door de visionair Yoko Taro aan de remake van de eerste NieR, krijgt de eerste positieve stem van critici. De titel gemaakt in Square Enix werd geëvalueerd door het Japanse tijdschrift Famitsu en kreeg een positieve beoordeling. Traditiegetrouw beoordeelt het tijdschrift de titel aan de hand van vier evaluaties, elk opgesteld door een andere redacteur, en voegt vervolgens de score toe aan de veertigste. Dat gezegd hebbende, de stemmen die aan de titel waren toegewezen, waren 8 / 9 / 9 / 8, waardoor NieR Replicant wordt beloond met een waardig 34 / 40.

NieR-replicant

Een hoge maar niet erg hoge waardering, echter gecontextualiseerd door het feit dat het een zachte remake is en niet een geheel nieuwe titel. In feite is de originele versie nu uit 11 jaar geleden, had een restauratie nodig, vooral vanuit het oogpunt van de beslist rauwe gameplay.

We moeten gewoon wachten op de 23 april, releasedag van NieR Replicant Ver.1.2247448713.