Elyon Ascent: oneindig rijkKakao Games en Bluehole Studio hebben de aankomst in Europa en Noord-Amerika aangekondigd van hun nieuwe referentie MMORPG, Elyon​ In de afgelopen jaren is het spel was tot nu toe bekend hoe Ascent: Infinite Realm en onderging een substantiële herwerking in 2019 na de zeer ongemotiveerde meningen die werden verzameld in de vroege stadia van Closed Beta in Azië.

A: IR was een MMORPG met steampunk-thema die voornamelijk werd gekenmerkt door de gevechten tijdens de vlucht​ De eerste tests toonden echter aan dat dit verre van uitstekend was, en ook een niet-optimaal gevoel terugkeerde vanwege een substantieel oude gamestructuur. Een vechtsysteem dat nog steeds is gebaseerd op de tab-targeting en een optimalisatie die soms rampzalig was, bracht absoluut alle verwachtingen in gevaar die de spelers in de titel plaatsten.

Twee jaar later, Bluehole Studio keert terug met een substantieel vernieuwd en heroverwogen product, met het verlaten van de focus op luchtgevechten, een goed gevechtssysteem en een extreem verbeterde optimalisatie. Om de diversiteit aan aanpak te onderstrepen, is de game inmiddels van naam veranderd in Elyon en, na een behoorlijke lancering in Zuid-Korea, bereidt zich voor om de eerste fase van de gesloten bèta voor het westerse publiek te lanceren.

Elyon wordt voorgesteld als een spel dat sterk gericht is op PvP in de open wereld, met Realm vs Realm-gevechten tussen de twee tegenstrijdige facties en clanoorlogen om de structuur te ondersteunen. Er is geen gebrek aan andere karakteristieke kenmerken van het genre, zoals knutsel-, verzamel- en handelssystemen; aanpassing van het personage en zijn vaardighedenboom; PvE-kerkers en tenslotte arena's voor gevorderde PvP-liefhebbers. Bluehole-studio, che con TERA heeft zich al in de wereld van MMORPG's gewaagd, heeft daarom geprobeerd de beste eigenschappen van hun vorige product te mixen met die van andere exponenten van het genre, vooral Aion en Black Desert.

Iedereen die een eerste idee wil krijgen en de goedheid van het project uit de eerste hand wil voelen, kan zich aanmelden voor het Western Closed Beta van Elyon: de registratie, beschikbaar op deze link, blijft open tot 25 april, Terwijl de selectie van spelers is ingesteld voor de 27 april​ In plaats daarvan begint de testfase op 14 mei om 6 uur, met sluitingstijd gepland voor uren 10 van 10 mei.