Final Fantasy XIV komt ook aan op PS5. Hier zijn de eerste details over de weddenschap van de nieuwe next-gen-versie.

Morgen is de bèta van de PS5-versie van de uitstekende MMO van Square Enix beschreven door de ontwikkelaars. U kunt de resolutie kiezen uit drie verschillende configuraties: 4K, 1440p, 1080p​ Volgens projectmanager Shoichi Matsuzawa zal de game naar verwachting draaien 60 fps in 1440p- en 1080-configuraties in normale gameplay-fasen. Wat betreft de 4K-configuratie, zou de framesnelheid rond moeten zijn 40 fps.

Matsuzawa herhaalt ook het voor de hand liggende, namelijk dat tijdens fases met honderden spelers in de buurt er een daling van de framesnelheid kan optreden, die echter op de 30 stabiel​ Dit is duidelijk een bèta, het is goed om dit te herhalen. We kunnen pas aan het einde van deze test op PS5 over bepaalde technische gegevens beschikken en dan zien hoe de titel zich gedraagt ​​in de definitieve versie voor next-gen.

We herinneren je eraan dat de nieuwste uitbreiding van Final Fantasy XIV genaamd Eindloper arriveert in de loop van de volgende herfst en sluit de verhaalcyclus af die is geopend door A Realm Reborn.