Days Gone

De afgelopen dagen deden er verschillende geruchten en geruchten de ronde over de voorziening van het project Dagen verdwenen 2 van Sony, ondanks het feit dat Bend Studio al was begonnen met het opschrijven van de eerste ideeën over het project.

Jeff Ross, directeur van het eerste hoofdstuk, bevestigde het bestaan ​​van plannen voor een mogelijk vervolg, en legde uit dat dit had moeten zijn "Een gedeeld universum met coöpfunctionaliteit"​ Hoewel hij de vragen over de officiële annulering van Days Gone 2 niet openlijk kon beantwoorden vanwege de gebruikelijke NDA's, heeft Ross niettemin meer duidelijkheid gemaakt over wat de oorspronkelijke plannen waren:

“We wilden vanaf het begin [in Days Gone 1, red.] Coöperatie, maar je moet natuurlijk de dingen opgeven die je niet kunt doen. Dat is een van de dingen die we in gedachten hadden, ja. Het was het idee van een gedeeld universum met coöperatief spel ”.

De structuur van dit universum had in grote lijnen die van het spel voor één speler moeten zijn, maar in praktisch al zijn aspecten nieuw leven ingeblazen in een multiplayer-versie, om een ​​basis en een band met andere spelers op te zetten om de dreiging van de hordes adequaat het hoofd te bieden. Een idee dat echter naar alle waarschijnlijkheid het licht niet zal zien.

Zo openlijk gesproken hebben over een project dat nooit is aangekondigd, impliceert impliciet dat het dat ook is er zal in de toekomst geen plaats meer zijn voor een Days Gone 2, en zelfs de woorden van Ross erover voorspellen niet veel goeds: "Ik denk niet dat het ooit publiekelijk is gespecificeerd wat de status van Days Gone 2 is. Ik wil niet de man zijn die de officiële bron is voor wat het ook is."

Er moet aan worden herinnerd dat Jeff Ross verliet Bend Studio enkele maanden geleden, terwijl ik dat duidelijk maakte zijn afscheid had niets te maken met het lot van het project of enige andere studio-activiteit van Sony, en ontkende ook het vermeende verlies van autonomie om het werk van Naughty Dog te ondersteunen.