Animal Crossing: New Horizons keert terug naar de top van de wekelijkse lijst met best verkochte titels in het VK.

Hoewel het meer dan een jaar geleden is dat het werd uitgebracht, Animal Crossing: New Horizons het lijkt niet te willen dalen in verkoop en succes. De titel voor Nintendo Switch keert in feite terug naar de eerste plaats in de wekelijkse ranglijst van best verkochte titels in het Verenigd Koninkrijk, ondanks een lichte daling van de totale verkoop in vergelijking met de voorgaande week. De rangschikking, die alleen betrekking heeft op fysieke kopieën, is als volgt:

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. FIFA 21
  3. Mario Kart 8: Deluxe
  4. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  5. Minecraft (Nintendo Switch)
  6. Monsterjager staat op
  7. Grand Theft Auto 5
  8. Call of Duty: Black Ops Koude Oorlog
  9. Ring Fit Adventure
  10. Assassin's Creed Valhalla

Monster Hunter Rise klom naar de zesde plaats na vorige week het podium te hebben gehaald, een aanzienlijke daling. Terugkomend op het praten over Animal Crossing, de nieuwste iteratie van het merk heeft de miljoen fysieke exemplaren verkocht in het VK in één jaar.

Een succes verdiende zeker een titel die een minimum aan socialiteit heeft weten te brengen in een periode die wordt gekenmerkt door een sterk sociaal isolement. Geen geringe verdienste.