We hebben vaak grote uitgevers, grote bedrijven, brieven zien sturen naar ophouden en ophouden aan de ontwikkelaar van een kleinere game. Deze keer is het andersom​ Volgens een klacht ingediend door Activision bij de United States District Court voor het Central District of California, is de maker van een browser spel genaamd Warzone, die Fizzer heet, stuurde Activision in 2020 een letter van stopzetting.

Volgens Activision zijn de handelsmerken van de browsergame vier maanden ouder dan die van zichzelf, gerelateerd aan Call of Duty Warzone. Niet alleen dat, Fizzer verklaarde ook dat de aanwezigheid van twee identieke merken "Heeft al geleid en zal ervoor blijven zorgen dat de doelgroep in de war raakt of zich vergist" over het onderscheid tussen de twee spellen.

Activision, in een juridisch document, doet het zeker niet gemakkelijk om het browsergame in kwestie te beschrijven:

"Call of Duty: Warzone kan niet meer verschillen van het spel van Defendant, een niche, low-budget virtueel bord vergelijkbaar met Hasbro's Risk, het is ondenkbaar dat een lid van het publiek de twee producten door elkaar zou halen of zou geloven dat ze gelieerd zijn of verbonden. tussen hen ".

In november stuurde de maker van de webgame zijn staakt-het-vuren naar Activision en zei dat "Het zou binnen zijn recht zijn om Activision te bevelen het handelsmerk WARZONE te gebruiken en om geld terug te vorderen van het illegale gebruik van Activision."

Dit alles leidt tot de klacht die Activision deze maand heeft ingediend, waarin staat dat "Activision heeft het recht om te verklaren dat het geen inbreuk heeft gemaakt op het vermeende handelsmerk van de gedaagde en heeft het recht zijn lopende handelsmerkaanvragen te laten rijpen tot registratie."