Path of Exile 2 UltimatumAvond om gisteren te onthullen Malen Gear Games, die de wereld een nieuwe trailer di Pad van ballingschap 2 en de nieuwe uitbreiding Ultimatum voor het eerste hoofdstuk.

Het vervolg op de beroemde ARPG werd getoond in een lange gameplay van 19 minuten waarin spelers enkele van de nieuwe locaties van het spel konden bewonderen, met nieuwe wapens en nieuwe mechanica, perfect in continuïteit met de oorspronkelijke filosofie van de titel. Path of Exile 2 wordt in feite meer voorgesteld als een integratie van zijn voorganger dan als een onafhankelijk hoofdstuk​ In dit opzicht, de baas van het Nieuw-Zeelandse softwarehuis, Chris Wilson, hij legde uit dat het spel in feite zal worden "gehost" op dezelfde client als het originele hoofdstuk en ook dezelfde eindspelstructuur zal delen. Iedereen die in het verleden geld aan het spel heeft uitgegeven, hoeft zich sindsdien geen zorgen te maken alle aankopen in de huidige winkel blijven ook behouden in het vervolg.

 

Path of Exile 2 zou begin 2022 het licht moeten zien, met de eerste bètafasen. De ontwikkeling ging in 2020 redelijk gestaag door, aangezien Nieuw-Zeeland een van de minst getroffen landen is door de Covid-19-pandemie.​ Wilson legde uit dat de genomen regeringsmaatregelen het land met succes hebben geïsoleerd en hoewel Grinding Gear Games kon maar één nieuwe ontwikkelaar inhuren dit in de loop van het jaar het stelde hem in staat om ongeveer 80% van de tijd regelmatig in zijn eigen kantoren te werken, met taken die alleen vanuit huis worden uitgevoerd in uitzonderlijke gevallen die door de autoriteiten zijn vastgesteld.

Het is geen toeval dat het softwarehuis regelmatig zijn nieuwe uitbreiding voor het eerste hoofdstuk kan lanceren, Ultimatum​ Dit brengt, zoals gewoonlijk, een nieuwe monteur in stijl met zich mee Azzardo, naast een enorme herwerking van de meeste eerdere uitbreidingen, geleidelijk geïntegreerd in de kern van het spel: in feite is de buit afkomstig van de activiteiten waarmee verbonden is, opnieuw in evenwicht gebracht Delve, verraad, bestiarium en bacterievuur​ enkele druppels van de allereerste uitbreidingen zijn herzien en sommige verkoper opnieuw gebalanceerd om een ​​aanbieding voor te stellen die meer geschikt is voor het huidige spel.

Path of Exile: Ultimatum is vanaf 16 april beschikbaar voor pc en vanaf 21 april voor consoles.