Capcom onderzoekt een andere bug in Monsterjager staat op​ Na het oplossen van de bug die de saves heeft beschadigd, Capcom, via het Officiële website van Monster Hunter, heeft een probleem gemeld met betrekking tot de Fusion Pot, dat is de functie waarmee talismannen kunnen worden gemaakt. Volgens Capcom ligt het probleem in het feit dat dezelfde talismannen in dezelfde volgorde kunnen worden gemaakt. Dit is wat is geschreven door het softwarehuis:

“We hebben een bug bevestigd voor sommige spelers bij het gebruik van 'Melding - Wisp of Mystery', waardoor dezelfde talismannen in exact dezelfde volgorde worden geproduceerd. We onderzoeken momenteel de oorzaak en hoe we deze kunnen verhelpen, dus we zullen een nieuwe melding plaatsen zodra we meer informatie hebben ”.

Het is nog niet bekend wanneer de volgende patch zal worden uitgebracht, maar aan de andere kant zou de eerste update voor de titel tegen het einde van de maand moeten verschijnen, die twee monsters zal introduceren, de Apex Rathalos en de oude draak Chameleos.

Monster Hunter Rise Update 3.0 komt "later". Hoewel Capcom nog niet al te veel details over die update heeft gedeeld, plaagde de uitgever dat het een ander einde aan het verhaal van de game zal toevoegen, evenals vele andere monsters om op te jagen​ Het moet echter gezegd worden dat, afgezien van de problemen, de game een echt succes is met miljoenen en miljoenen exemplaren verkocht in een paar dagen.