De alfafase van Elite Dangerous: Odyssey, door hoogte- en dieptepunten, gaat door. Met een video gepost op YouTube, toonde het softwarehuis Frontier Developments het conflictgebieden, echte deathmatch zien ze botsen twee facties van elk twaalf spelers​ Teams bestaan ​​uit spelers en NPC's.

Het is een meer gestructureerde manier om deel te nemen aan de vuurgevechten die in Odyssey zijn geïntroduceerd, een functie die tot nu toe behoorlijk mislukt leek. Fase 2 van Elite Dangerous: Odyssey introduceert ook een uitbreiding van het melkwegstelsel en stelt je in staat terug te keren naar het stuur van je eigen schepen.

Elke speler krijgt er een Cobra MKII waardoor het mogelijk wordt om op elk planetair lichaam te landen waar het mogelijk is, ongeacht of het landingsplatforms heeft. Testers krijgen ook 300.000 credits om aan de slag te gaan.