Verlaten KojimaBlue Box Game Studios, softwarehuis achter het mysterieuze Verlaten, heeft een vrijgegeven officiële aankondiging ontkennen dat het project een geheime samenwerking is met Hideo Kojima.

De geruchten gaan dat de titel verscheen gisteren op de Playstation Blog waren in werkelijkheid een verkapte onthulling van het nieuwe project van de Japanse auteur, ze achtervolgden elkaar de hele dag, zelfs gevoed door de meest nieuwsgierige en slecht geïnformeerde fans over wie de Blue Box Game Studios werkelijk waren.

"We hebben veel e-mails ontvangen over het gerucht over Hideo Kojima." leest het persbericht op de officiële website van het bedrijf, “We hebben geen band met Hideo Kojima, we beweren er geen te hebben en het was niet onze bedoeling om zoiets te claimen. We zijn een kleine groep ontwikkelaars die gepassioneerd werken aan een titel die ze al heel lang willen maken. We hebben in het verleden andere studio's bijgestaan ​​bij hun projecten en wilden graag aan ons eerste grote project werken. Hoewel we in het verleden aan kleinere projecten hebben gewerkt, hebben we ze zeker niet voor marketingdoeleinden gebruikt. We hopen dat we de kwestie hebben opgehelderd en we hopen jullie allemaal te zien bij de eerste onthulling van Abandoned gameplay ”.

Beschreven als een "Filmische survival-sim" in een ultra-realistische wildernis, Abandoned werd geprezen om zijn visuele sector en verontrustende omgeving, die velen hebben vergeleken met Silent Hill. De game heeft nog geen releasedatum, maar het wordt exclusief voor Playstation 5.