Diablo 2 herrezenEen paar weken geleden, tijdens BlizzCon, maakte Blizzard officieel bekend Diablo 2: herrezen, geremasterde versie van een van zijn meesterwerken. Een paar uur geleden, het bedrijf heeft ook de start van een allereerste fase van Technische Alpha verwacht voor de volgende Vrijdag 9 april.

Hoewel Diablo 2: Resurrected is aangekondigd voor pc en voor alle consoles, zowel de oude als de nieuwe generatie, deze testfase is alleen gereserveerd voor pc-spelers en is toegankelijk tot 12 april​ Er is bevestigd dat het tijdens de Alpha-periode mogelijk zal zijn om met klassen te spelen Amazon, Barbarian en Enchantress, bezig met de eerste twee acts van het spel.

Consolespelers moeten echter niet wanhopen: ze zullen nog steeds een eerste blik kunnen werpen op de geremasterde via Twitch en Youtube, aangezien streaming in deze fase al is toegestaan. Ook heeft Blizzard onthuld dat ze er zullen zijn verdere testfasen in de komende weken, waarbij ook Xbox-, Playstation- en Nintendo Switch-gebruikers betrokken zullen zijn.

Diablo 2: herrezen heeft nog geen officiële releasedatum, maar de release wordt verwacht tegen het einde van 2021. Alle gebruikers die geïnteresseerd zijn in deelname aan de Technical Alpha kunnen zich registreren op officiële spelsite en hopen een uitnodiging te ontvangen vanaf 16 uur Italiaans op de eerste testdag.