Genshin Impact is de mobiele titel van dit moment, daar kan niemand iets over zeggen. In iets meer dan 6 maanden heeft de Chinese ontwikkelaar myHoYo slaagde erin een Open World RPG te verpakken die bijna iedereen tevreden kon stellen en in staat was om hun omzet te katapulteren naar ongelooflijke cijfers.

Zoals ik al zei, niet iedereen kan positieve feedback geven op het spel​ En in sommige gevallen kan een gebrek aan communicatie tussen softwarebedrijven en spelers scenario's zoals de hashtag creëren #BoycottGenshinImpact, dat de laatste paar uur begint te groeien op Twitter.

Deze protestbeweging vindt zijn oorsprong voornamelijk in de US, waar veel van de spelers zijn begonnen met het bombarderen van de sociale pagina's van miHoYo om een ​​reeks redenen, die variëren naargelang de gebruikers: als we aan de ene kant gerelateerde klachten vinden de kwaliteit van de laatste updates Of de gebrek aan adequate beveiligingsopties voor accounts, tot beschuldigingen van racisme ed aanzetten tot pedofilie.

In het eerste geval hebben gebruikers miHoYo beschuldigd van culturele toe-eigening en om te versterken racistische stereotypen door de Hilichurls, NPC met bewegingen die zijn geïnspireerd op die van de Indianen en dat zou de gevoeligheden van sommige spelers kunnen beledigen.

In het tweede geval werd het softwarehuis beschuldigd van het opnemen van een personage dat in een van de vele speldialogen verklaart dat hij zijn liefde wil bekennen aan Flora, het kleine bloemenmeisje in het centrum van Mondstadt​ Dit kan echter een klein misverstand zijn. Inderdaad, het lijkt erop dat die lijn van dialoog tot de bèta-versie van de titel, waar het bloemenmeisje een model bezat met volwassen kenmerken. In dit geval zou het zijn dan een simpele vergissing door miHoYo, schuldig aan het niet verwijderen van deze specifieke dialoog uit het eindproduct.

Op het moment dat dit nieuws werd geschreven, miHoYo heeft geen uitspraken gedaan​ We zullen u hierover blijven informeren zodra er nieuwe updates binnenkomen.