Enerzijds Sony en PlayStation ze sluiten de winkels van hun oude platformsMicrosoft Xbox ze lijken bereid om in te investeren behoud van videogames via hun abonnementsdiensten. Het groene team heeft namelijk de komst aangekondigd van verschillende titels die zijn uitgebracht op Xbox 360 en speelbaar binnen het platform Xbox Cloud-gaming.

Xbox 360 Game Pass Ultimate xCloud Achterwaartse compatibiliteit met MicrosoftHier is de volledige lijst met nieuwe toevoegingen:

 • Banjo-Kazooie
 • Banjo-Tooie
 • Double Dragon Neon
 • Fabel II
 • Fallout: New Vegas
 • Gears of War 2
 • Gears of War 3
 • Gears of War: Arrest
 • Jetpac bijgetankt
 • Kameo
 • perfect Dark
 • Perfect Dark Zero
 • The Elder Scrolls III: Morrowind
 • The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Viva Piñata
 • Live Piñata: Trouble in Paradise

En dat is niet alles, Microsoft heeft ook bevestigd dat het mogelijk zal zijn importeer je eigen saves, zodat spelers hun games kunnen hervatten waar ze maar willen. Ten slotte herinneren we u eraan dat de Xbox Cloud Gaming-service beschikbaar is via het abonnement op Xbox Game Pass Ultimate.