Pikmin AR werd een paar dagen geleden aangekondigd, maar Niantic werkt al aan het openen van de servers voor de Beta testen​ De eerste testfase van de nieuwste game van de Pokémon GO-ontwikkelaars is al beschikbaar binnen de Google Play Store, maar exclusief voor bewoners in Singapore.

Op dit moment zijn sommige afbeeldingen met betrekking tot de app niet gedeeld, maar zoals gespecificeerd door de gebruiker Elias Chew op Twitter vereist momenteel de open bèta van Pikmin AR zijn spelers absolute vertrouwelijkheid en geen materiaal van online games openbaar te maken.

Dit weerhield de gebruiker er echter niet van informatie vrijgeven op de nieuwste Niantic- en Nintendo-applicatie. In feite gebruikt het spel de stappenteller binnenin Google Fit om je Pikmin te laten groeien, om het fenomeen van te omzeilen spoofers die in het verleden veel problemen hebben veroorzaakt voor de balans van Pokémon GO.