Een jaar geleden, net rond deze tijd, begon het te regenen nieuws over afgelastingen van grote videogamebeurzen. Het is twaalf maanden geleden, maar er lijkt niet veel te zijn veranderd. De Tokyo Game Show, die zijn schema voor 2021 aankondigt, hij kondigde zelfs aan dat het evenement voornamelijk online zal plaatsvinden. 

Dit werd aangekondigd door CESA (Computer Entertainment Supplier's Association), die ook de start- en einddatum van het evenement bevestigde, dat zal worden op 30 september en 3 oktober 2021. 

Volgens de eerste programma schets, de streams lopen tussen 10 en 00 uur lokale tijd, dus tussen 3:00 en 17:00 Italiaanse tijd​ De tijd tussen 19 en 30 uur lokaal bekend als Gouden tijd, zal waarschijnlijk degene zijn die de meeste aandacht van het publiek krijgt.

CESA zorgt voor Engelse tolken voor alle conferenties en individuele exposanten krijgen de mogelijkheid om extra vertalingen toe te voegen. Hoewel het evenement grotendeels online zal zijn, wil CESA verzekeren een fysiek evenement in de evenementenhal Makuhari Messe, alleen open voor de pers en influencers.