Sidewipe van Rocket LeagueRocket League is een titel die de afgelopen vijf jaar ongetwijfeld het gamerpubliek heeft veroverd. Nu is Psyonix klaar om zijn succes uit te breiden met een mobiel hoofdstuk dat onlangs in ontwikkeling is gekomen.

Sideswipe, dit is de officiële titel, zal proberen de iconische gameplay van het originele hoofdstuk aan te passen aan een gebruiksmodus die geschikter is voor de mobiele markt.

"Rocket League Sideswipe maakt gebruik van mobiele bedieningselementen die gemakkelijk te leren zijn, of je nu een meester in het spel bent of een nieuwe speler die nog steeds leert om op het veld te spelen" leest de aankondiging op de officiële website, "Bovendien zullen er geavanceerde mechanica zijn, precies zoals gebeurt in Rocket League, voor iedereen die de competitieve ranglijst wil beklimmen".

De game bevat korte 1v1- en 2v2-uitdagingen die een paar minuten duren en een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden voor uw voertuig is al bevestigd, net als in de standaardversie voor pc en console.

Rocket League Sideswipe is eind 2021 beschikbaar voor Android en iOS en zal het gratis te spelen model aannemen. Een allereerste regionale alfa (alleen Android) wordt vandaag gelanceerd voor gebruikers die in Australië en Nieuw-Zeeland wonen.