Resident Evil Welkom in Raccoon CityHet filmverhaal van Resident Evil het werd evenzeer gewaardeerd door het reguliere publiek als het werd afgewezen door de puristen van de videogamefranchise, die niet anders dan met een glimlach het nieuws van een reboot die hier veel dichter bij kwam te verwelkomen.

De directeur Johannes Roberts hij wilde bevestig deze intentie, waarin wordt uitgelegd dat de film een ​​titel krijgt Resident Evil: Welkom in Raccoon City en zal ingaan op de gebeurtenissen die in de eerste twee hoofdstukken van de Capcom-saga worden verteld: het zal daarom zowel Villa Spencer als het beroemde politiebureau omvatten, twee iconische locaties die historisch zeer gewaardeerd werden door fans van het merk.

Roberts (die eerder regisseerde 47 meter) lijkt te willen geven een groter gewicht voor de donkerste horror-atmosferen, geïnspireerd door de stijl van John Carpenter in Wijk 13 e De mist, daarmee sterk distantiërend van de filmserie gemaakt door Paul WS Anderson waar het niets mee te maken lijkt te hebben.

Resident Evil: Welkom in Raccoon City heeft een releasedatum gepland voor september 2021.