Xbox Game Pass Sea of ​​ThievesHet regent niet dat Xbox Game Pass een service is die geleidelijk de harten van gamers verovert, maar in veel gevallen heeft een echte drijvende kracht achter de titels in de catalogus, waardoor ook de softwarehuizen tevreden zijn.

De meest opvallende voorbeelden zijn twee first-party titels van Microsoft, zoals marktanalist Benji-Sales opmerkte in een tweet:

De groei van het aantal abonnees a Xbox Game Pass (wiens laatste bevestigde cijfer was 18 miljoen gebruikers) leidde tot een aanzienlijke invloed van spelers over wat zijn twee van de belangrijkste first party-titels van Microsoft: Sea of ​​Thieves heeft 20 miljoen spelers bereikt (ze waren iets meer dan een jaar geleden 10 miljoen) Forza Horizon 4 heeft 24 miljoen bereikt afgelopen november (12 miljoen volgens het cijfer van augustus 2019).

Als het waar is dat beide spellen het voordeel hebben dat ze vele uren aan inhoud bieden, wat goed samengaat met een dergelijke dienst, moet gezegd worden dat ook andere kleinere games zijn erin geslaagd hun aandeel in het publiek te verdelen en gemakkelijk de ontwikkelingskosten dekken dankzij het momentum gegeven door Xbox Game Pass, zoals in het recente geval van Het medium, wat bevestigt dat het pad van Microsoft niet alleen gunstig kan zijn voor gamers, maar ook voor softwarebedrijven.