Gotische remake Gothic 1 Remake is al een tijdje in de maak, dankzij de positieve reacties van de spelers al speelbare teaser gepubliceerd eind 2019.

Het softwarehuis dat verantwoordelijk is voor de realisatie is de pasgeborene Alkimia Interactive, een studio gevestigd in Barcelona die is ontstaan ​​dankzij de richting di THQ Nordic, die al enkele afbeeldingen van het project heeft gedeeld via de Steam-pagina van het spel.

Gotische remakeOm ook te vieren ik twintig jaar franchise, een jubileum dat een paar dagen geleden viel, werd een afbeelding getoond op het officiële Twitter-profiel die anticipeert op het ontwerp van een van de beroemdste wezens in het spel, de Scavenger (de Scavenger in de Italiaanse lokalisatie).

Gothic 1 Remake heeft nog geen officiële releasedatum, maar THQ Nordic heeft dat beloofd aan fans van het meesterwerk van Piranha Bytes het hele project staat in naam van transparantie, met constante updates over de voortgang van de werken in de komende maanden.