Nieuwe wereldNieuwe wereld hij werd berucht omdat hij werd aangereden talrijke uitstel het afgelopen jaar. Oorspronkelijk gepland voor de eerste maanden van 2020, na een reeks uitstel, zag de MMORPG geproduceerd door Amazon Game Studios de releasedatum uitgesteld tot Augustus 2021, met de belofte van een substantiële verfijning van het product. Wat feitelijk gebeurt, zoals blijkt uit de lange lijst met veranderingen en verbeteringen verscheen op de officiële website van het spel.

Wat in het oog springt is ongetwijfeld de toevoeging van een heel nieuw gebied, Ebonscale-bereik, toegewijd aan spelers van een hoger niveau en bevolkt door nieuwe vijanden. Dit gaat vergezeld van de nieuwe zending Tuin van Genesis en een nieuwe PvP-modus voor het eindspel met 20v20-gevechten. De niet-gepubliceerde inhoud gaat vergezeld van een lange reeks verbeteringen gemaakt tot de ruggengraat van het spel: de voortgang van de belangrijkste zoektocht is opnieuw in evenwicht gebracht; het buitensysteem is verfijnd en verrijkt, evenals het maken en verzamelen; de zoektochten met betrekking tot de mechanica van de visserij zijn herzien en uitgebreid; het vechtsysteem is verbeterd, zowel vanuit het oogpunt van de balans van de attributen van het personage als vanuit dat van de vijandelijke AI en de gebruikersinterface van het spel is opnieuw ontworpen met een substantiële wijziging, vooral in het inventarisscherm.

Tijdens de bètafasen in 2020, New World leek meteen een veelbelovend maar beslist onvolwassen product met een opvallend gebrek aan inhoud. Tekortkomingen waaraan Amazon Game Studios hard lijkt te werken, wat de noodzaak verklaart om de releasedatum van zijn MMORPG met meer dan een jaar te verschuiven. De afspraak wordt daarom over een paar maanden gezet met de open bèta van de game, gepland voor de maand juli, die een paar weken voorafgaat aan de officiële lancering. New World zal het economische model overnemen kopen om te spelen: vereist de aankoop van een exemplaar, maar er is geen maandelijkse vergoeding.