EA Play Xbox Game PassDe eigenaren van Xbox Game Pass Ultimate en pc ze hoeven niet lang te wachten voordat ze ook toegang hebben tot het EA Play​ De dienst Electronic Arts had moeten worden geïntegreerd in die van Microsoft, maar dit gebeurde alleen met betrekking tot de consoleversie, terwijl de pc werd geraakt door een uitstel op het laatste moment (waarschijnlijk vanwege technische problemen met betrekking tot de synchronisatie van Microsoft- en Origin-accounts).

Nu lijkt het probleem echter te zijn omzeild de opname in de Microsoft Store van 75 EA-titels, die de afgelopen maanden zijn toegevoegd. Deze zouden overeenkomen met die in de EA Play-catalogus: geladen met de codenaam "Rosebud", ze zijn nog niet openbaar vermeld, een indicatief teken van hoe dit de oplossing zou moeten zijn die door de twee bedrijven is gevonden om de service te verlenen aan Xbox Game Pass Ultimate-abonnees die toegang hebben vanaf pc.

Voor gebruikers is het dus wachten op nieuwe officiële berichten erover, die niet lang op zich zouden laten wachten.

UPDATE: We moesten veel minder wachten dan verwacht sinds Microsoft zojuist aankondigde met een officiële notitie dat EA Play is vanaf morgen 18 maart om 22 uur Italiaanse tijd beschikbaar op pc voor alle Game Pass-abonnees​ De games die aanvankelijk in de catalogus waren opgenomen, zouden iets ouder dan 60 moeten zijn en kunnen worden geïnstalleerd via de nieuwe EA Desktop-applicatie nadat ze verbinding hebben gemaakt met het Xbox-account.