Metro 2033 was een van de meest geliefde first-person shooters van de gemeenschap in het afgelopen decennium, wat een saga begon die fans nog steeds dichter bij het post-apocalyptische Moskou van 2033 brengt, en om te vieren de elfde verjaardag Sinds de release hebben Steam en Deep Silver besloten dat te doen geven de originele versie van de titel voor alle gebruikers.

Om het in te wisselen, hoef je de game alleen maar aan je bibliotheek toe te voegen via het winkel. Er moet echter worden opgemerkt dat de aangeboden versie niet die van Metro 2033 Redux, gepubliceerd in 2014 en die verschillende fixes en verbeteringen bracht, maar dat origineel van de 2010, die echter in de loop van de tijd is gepatcht en daarom niet alle verschillende problemen en bugs bevat die kenmerkend waren voor de titel bij de eerste lancering.

Om het jubileum te vieren zijn ook de rest van de hoofdstukken van de saga binnen sterke korting op het platform, dus het is absoluut het juiste moment om je achterstand bij te werken en deze prachtige FPS-saga te herstellen.