Valheim PC Gaming Show koffievlekValheim is zonder twijfel het spel van het moment en het tempo waarin het exemplaren blijft verkopen, is echt indrukwekkend: met een bericht gepubliceerd op de Steam-pagina van het spel, Iron Gate zei dat de game meer dan 5 miljoen verkochte exemplaren heeft.

De overleving met een Noors thema is nu een massaverschijnsel en de miljoen exemplaren die elke week worden geplaatst, zijn het bewijs hiervan, evenals enkele van de cijfers die door het ontwikkelingsteam worden gedeeld: in feite hebben de spelers al het equivalent van 15.000 jaar speeltijd gescoord; hebben ongeveer 35 miljoen uur aan Valheim-gameplay op Twitch gezien en hebben het mogelijk gemaakt dat de game op de 39e plaats van de best beoordeelde games van gebruikers in de Steam-geschiedenis staat.

Gewoon sensationele gegevens als je dat in overweging neemt Iron Gate is een softwarehuis dat uit slechts vijf componenten bestaat, uiteraard opgewonden om verder te werken aan een titel die een echte galllina van gouden eieren blijkt te zijn.