Meestal als we het over hebben Starcraft 2, wordt de competitieve scène rond de strategische titel van Blizzard gedomineerd door wat we konden definiëren i Marsbewoners van Zuid-Korea​ Een titel die oosterse spelers in de loop der jaren hebben verdiend, vooral wat betreft de Intel Extreme Masters, de wedstrijd die de overwinning van de Koreaanse overweldigende macht voorgoed zag 11 edities op rij.

Een historische inslag, bestemd om te blijven in de geschiedenis van de exportscene, die werd stopgezet op 28 februari 2021 door de Italiaanse speler Riccardo Reynor Romiti, de nieuwe kampioen van het Katowice-toernooi.

Na de DreamHack van afgelopen september te hebben gescoord, eindigde Reynor als tweede in de groepsfase van het toernooi, voordat hij naar de top van de knock-outfase klom met zijn legioen van Zerg, tot de finale tegen de voormalig wereldkampioen Zest​ Na een klinkende 4-2 nam Riccardo de prijs van 65.000 dollar en drukte later zijn geluk uit op Twitter: