In de loop van kwalitatief twijfelachtige, rechtstreeks van Nintendo, met name één titel kon de aandacht trekken, het is een nieuw project dat dezelfde rol speelt als Octopaatreiziger: Project Driehoek Strategie. Als deze productie voor een groot deel van het publiek misschien niet erg aantrekkelijk is, is voor elke speler die in de loop der jaren heeft gewacht (decennia of decennia) de erfgenaam van Tactics Ogre e Final Fantasy Tactics, De nieuwe tactische RPG van Square Enix leek een dagdroom. Hoewel we ons nog steeds een jaar scheiden van zijn daadwerkelijke debuut, hebben de ontwikkelaars een substantiële speelbare demo beschikbaar gesteld. Een verduidelijking is echter nodig, hoewel op technisch en artistiek niveau de nabijheid van Octopath Traveler duidelijk is (ook gezien het feit dat Tomoya Asano terugkeert als producer) Acquire is niet verantwoordelijk voor ontwikkeling, Maar Artdink, gesteund door Netchubiyori Ltd. Het is niet duidelijk of het Octopath Traveler-team nog steeds betrokken is - en in welke mate - bij de ontwikkeling, maar het is interessant om op te merken hoe Artdink een verleden heeft dat nauw verbonden is met Ogre Battle: The March of the Black Queen en Tactics Ogre: Let Us Cling Together, een van de grootste exponenten van het genre. Het bedrijf Narashino, hoewel niet betrokken in de frontlinie bij de ontwikkeling van deze titels, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het succes van hetzelfde en de opgedane ervaring heeft hen vervolgens ertoe gebracht te werken aan producties zoals de Macross-serie en Gundam Battle Tactics. Kortom, het is niet nodig om verder te gaan om te begrijpen waarom Artdink nu aan de leiding staat van zo'n veelbelovend - en tegelijkertijd zo delicaat - project als Project Triangle Strategy. De wens om het tactische RPG-genre nieuw leven in te blazen met een look die sterk verankerd is in het verleden, is duidelijk, maar zodra de demo is gestart, merk je meteen hoe de titel erin slaagt in conservatieve bedoelingen zonder oudbakken maar eerder fris en helder te zijn.

Project Triangle Strategy voor Nintendo Switch: alles wat je moet weten | ik meer

Geschiedenis schrijven

Triangle Strategy wil in elk aspect een waardige erfgenaam zijn van zijn illustere voorgangers, dat is duidelijk, en hoewel het een gevaarlijke gok is, vooral op artistiek vlak, aangezien zowel Tactics Ogre als Final Fantasy Tactics kunnen bogen op de aanwezigheid van Akihiko Yoshida. , Lijkt Artdink meer die vastbesloten zijn deze weddenschap te winnen. Het gelijkmaken van de kwaliteit van de plot en het schrijven van de bovengenoemde meesterwerken lijkt dan echt onmogelijk, maar zelfs in die zin is de toewijding op dit moment uitstekend. Het complot neemt nota van de landen van Nortelia, een continent dat is verdeeld in drie naties die met elkaar zijn verbonden door een conflict dat, zonder wapenstilstanden en overeenkomsten, eindeloos lijkt. Een beknopte maar effectieve samenvatting informeert ons over de gebeurtenissen die de geschiedenis in beweging zetten en we worden er onmiddellijk in het midden geplaatst, met de mogelijkheid om hoofdstuk VI en VII te spelen, in de rol van Serenoa, een belangrijke telg uit een van de belangrijkste huizen van het koninkrijk Glenbrook en een trouwe vriend van de prins zelf. Zonder al te veel in detail te treden en het plezier achter te laten om deze demo te ontdekken (die al doordrenkt is met cruciale momenten voor de plot van de volledige game), merk je onmiddellijk de tonen op van een bloederig ridderlijk gedicht met fantasietinten, dat goochelt tussen politieke intriges en oorlogstactieken. Het complexe verhalende substraat betrekt de speler echter niet alleen bij de kwaliteit van het schrijven, en zet hem ertoe aan te reflecteren en keuzes maken die het lot van het verhaal kunnen veranderen, met duidelijke gevolgen voor de gameplay, nog een ander element dat deze titel dichter bij Tactics Ogre brengt. Er zullen drie waarden zijn waarop we onze overtuigingen kunnen veranderen en de resultaten van de wereld om ons heen kunnen veranderen: Pragmatisme, moraal en vrijheid, die elk problemen en situaties vanuit een ander perspectief zullen aanpakken en wat er rond Serenoa gebeurt sterk zullen veranderen. In de demo is het mogelijk om deze monteur te testen met een cruciale keuze gekoppeld aan een van de ondersteunende acteurs, die naar eigen goeddunken al dan niet in de partij zal blijven, wat niet alleen leidt tot een verandering van de balans tussen onze gelederen, maar ook het begin wordt. van een nieuw pad, een verhalend kruispunt waar geen weg meer terug is​ Daarom is het redelijk om een ​​meer dan genereus aantal vertakkingen en mogelijke implicaties voor de plot te verwachten, ons verhaal vorm te geven en tegelijkertijd de factor te plagen herspeelbaarheid ervaring. Het is duidelijk dat het opbouwen van zo'n dicht netwerk van keuzes en consequenties niet eenvoudig zal zijn en het risico dat het team zelf vast blijft zitten in zijn web is aanwezig, maar voor zover je kunt zien in de twee hoofdstukken die door de demo worden aangeboden, is het werk zeker prijzenswaardig. Het is interessant om op te merken hoe het spel de wil uitdrukt om minder gecompartimenteerd te zijn dan zijn voorgangers, door in de fasen die strikt verband houden met het plot in sommige gevallen de mogelijkheid te bieden om over de kaarten te bewegen die op het punt staan ​​een slagveld te worden, en hun eigenaardigheden te ontdekken of te proberen hun hand in korte missies om voordeelpunten vrij te spelen die later in de strijd kunnen worden uitgebuit. Voor degenen die het verhaal willen uitbreiden, zijn strikt verhalende evenementen beschikbaar, niet anders dan de FF IX ETR's, korte tussenfilmpjes die onze blik op de gebeurtenissen in de gamewereld verbreden en zelfs in specifieke gebeurtenissen nieuwe personages in onze gelederen kunnen laten komen. Kortom, degenen die het genre waarderen, niet alleen vanwege de diepgang van het vechtsysteem en het voortreffelijke rollenspel, maar ook op zoek zijn naar een rijk en veelzijdig geschrift, kunnen waarschijnlijk opgelucht ademhalen, Project Triangle Strategy presenteert zichzelf vandaag al met een indrukwekkend hoeveelheid dialogen en situaties, ondersteund door een niveau van schrijven van uitstekende kwaliteit.

Project Triangle Strategiedemo verschijnt vandaag - Siliconera

De wereld is een schaakbord

Tijdens de demo is het mogelijk om drie veldslagen tegen te komen (twee in de enkele playthrough maar door je keuze te veranderen op de vraag van de prins is het mogelijk om deel te nemen aan een ongekende strijd) die effectief een kleine doorsnede van de productie laten zien. Degenen die een minimum aan vertrouwen hebben in het genre zullen zich onmiddellijk op hun gemak voelen met een systeem van zeer klassieke tactische RPG maar op geen enkele manier bekrast door het teken van de tijd​ De beschikbare klassen stellen ons onmiddellijk in staat om zeer beredeneerde gevechten tot leven te brengen en onze geest als strategen te verzadigen. Een personage dat in staat is om de magie van ijs te exploiteren, kan bijvoorbeeld een muur creëren die het zicht kan belemmeren van eenheden die vanaf een afstand aanvallen, of de aanval van troepen die zich inzetten voor close combat, vertragen, waardoor ze ook in een positie kunnen komen om een ​​aanval te volgen. set path, handig om ze overgeleverd te krijgen aan bondgenoten of vallen op de kaart. Tegelijkertijd zijn er mensen die hun vaardigheden kunnen gebruiken om achter vijandelijke linies te glippen en aan te vallen, en zich vervolgens - dankzij hun eigenaardigheid van het uitvoeren van twee acties per beurt - uit het zicht verbergen en tegenaanvallen vermijden. Positionering is uiteraard cruciaal, het flankeren van een vijand biedt meer genereuze en precieze schade, terwijl het van achteren slaan de kritieke treffer veilig maakt. Niet alleen dat, misschien knipogen naar de Disgaea-serie - maar zonder duidelijk in waanzin te overstijgen - jezelf positioneren achter een tegenstander terwijl een bondgenoot vooraan staat, creëert een dodelijke sandwich die een bonusaanval biedt voor de schade van het slachtoffer. Bovendien biedt het feit dat we ons op hoger gelegen grond bevinden, onze afstandsaanvallen zoals altijd meer dekking, maar ook het gebruik van een aantal speciale vaardigheden, zoals Serenoa's Dive Hawk, die enorme schade kan aanrichten wanneer het vanuit de hoogte op zijn slachtoffers valt.

Project Triangle Strategie 'Moet minder leunen' Game of Thrones 'meer' Crusader Kings '

Er is geen MP-systeem aanwezigheeft elke eenheid een aantal "actiepunten" waarmee ze hun aanvallen of technieken kunnen lanceren, met verschillende kosten op basis van hun impact op het lot van de botsing. Een monteur die enerzijds de besteding van middelen stroomlijnt en vergemakkelijkt, maar anderzijds verdere overwegingen afdwingt, aangezien ons elke beurt een punt wordt aangeboden - dat aan het einde van de actie niet verloren gaat - is het onze taak om meer of minder zuinig in het gebruik ervan, op straffe van niet in staat zijn om een ​​bepaald commando te gebruiken op het cruciale moment van de strijd. Hoewel wat we hebben gezien, vermoedelijk slechts het topje van de ijsberg is in het aanbod van Triangle Strategy, zijn de gevechten vandaag al erg interessant en goed opgebouwd, met een vijandelijke AI die wakker is en goed getraind in gevechten, in staat om een goed niveau van uitdaging.

Project Triangle Strategy - Getest - GamesHelp.it

Een van de grootste vraagtekens die de test ons stelt, is de klasse- en karakterbeheer​ Het kleine aantal vaardigheden dat voor elk type jager beschikbaar is, kan louter het resultaat zijn van een product dat nog in ontwikkeling is, maar tegelijkertijd een aanwijzing voor het beheer van het spelsysteem. Er is op dit moment geen uitspraak over, maar gezien het grote aantal ondersteunende actoren dat aanwezig lijkt te zijn, en variabel volgens onze beslissingen, een model in de trant van Suikoden kan niet worden uitgesloten. We zouden ons daarom niet voor de geliefde (geliefde) bevinden Job systeem maar een model gebaseerd op het unieke karakter van de klassen die een onevenredig grote cast met elkaar verbonden. Gezien de vorm van het spel en zijn "historische erfenis" lijken beide keuzes meer dan legitiem, maar wie weet zijn er verrassingen met betrekking tot dit aspect die het team nog niet wil onthullen.

Project Triangle Strategiedemo biedt veelbelovende tactieken

De erfenis van de ogres en leeuwen

Hoewel hij niet aan het roer staat van Project Triangle Strategy Yasumi Matsuno, op elk moment dat hij met de demo van de titel doorbrengt, lijkt zijn naam te resoneren. Enthousiast zijn is maar al te gemakkelijk, maar wie wacht op een opvolger - spiritueel of niet - van Denam Pavel of Ramza Beoulve, kan even de tijd nemen om te juichen. Project Triangle Strategy presenteert zichzelf met een uitstekend visitekaartje, dat onder meer wordt ondersteund door een onberispelijke technische afdeling voor een dergelijke productie, dankzij een "voxel" -grafiek die in staat is om de smaak van de oude glorie te behouden zonder zelfs maar een seconde achterwaarts te verschijnen​ Project Triangle Strategy is waarschijnlijk de beste directe aankondiging van Nintendo en een exclusieve - tijdelijke? - om het vlaggenschip Switch niet te onderschatten. Het scheidt ons minstens een jaar van zijn debuut en het wachten zal tegelijkertijd zoet en bitter zijn, het enige dat overblijft is om de titel op de voet te blijven volgen en te hopen dat de informatie niet verdwijnt en de ontwikkeling zo snel kan verlopen als mogelijk zelfs na aftrek van de historische periode die we doormaken. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, te begrijpen waarom Square Enix er zo lang over deed om aan een project met deze mal te werken, net zoals het even moeilijk te begrijpen is waarom ze een nieuw merk moeten creëren als ze zo lang wachten op een terugkeer van de term 'Tactiek' naast die van 'Final Fantasy', maar dit doet er vandaag niet toe, misschien wordt deze nieuwe titel een referentiepunt in een drieluik van titels die verband houden met hetzelfde genre, waardoor de combinatie wordt verrijkt die ons al decennia lang vergezelt en wordt de top van een driehoek van meesterwerken uit de videogame-industrie.