The Pokémon Presents gewijd aan 25 ° Verjaardag van het merk pocket monsters heeft de eerste bom gelanceerd, waarmee de komst van de veelgevraagde wordt bevestigd Remake van Pokémon Diamond & Pearl.

In tegenstelling tot eerdere remakes, Pokémon Brilliant Diamond & Pokémon Pearl Stralend, naderend einde van 2021, zijn ontwikkeld door ILCA in plaats van Game Freak, en streeft ernaar hetzelfde gevoel te reproduceren als de originele games die in 2007 zijn uitgebracht, maar een grafische stijl die dichter bij games zoals Let's Go Pikachu & Let's Go Eevee.

Komen er nieuwe toevoegingen? De mechanica van de Dynamax van de achtste generatie zal terugkeren, een beetje zoals de mega-evolutie werd opnieuw gecontextualiseerd in Omega Ruby & Alpha Sapphire​ We zullen het waarschijnlijk in de komende maanden ontdekken.