Halo Oneindig343 Industries blijft regelmatig updates publiceren over de gerelateerde werken Halo Oneindig en, in de laatste hiervan, toonde het enkele veelbelovende afbeeldingen van het spel in zijn huidige staat. In het specifieke geval dit is de pc-versie.

Zoals te zien is op de screenshots die opnieuw zijn gelanceerd door Tom Warren, journalist van The Verge, Halo Infinite lijkt een lange weg te hebben afgelegd sinds de gameplay die vorig jaar werd getoond in een van de Inside Xboxs, vooral vanuit het oogpunt van verlichting, kwam een ​​van de meest voor de hand liggende tekortkomingen naar voren uit de eerste trailer. 343 bij het illustreren van zijn inspiratiebronnen voor de artistieke sector van het spel en hoe hij besluit het te maken, gebruikte hij twee sleutelwoorden: Erfgoed en eenvoud.

"Met Legacy bedoelen we dat het ons doel is dat spelers het gevoel krijgen dat ze een game ervaren die ze zich met plezier herinneren (Halo: Combat Evolved) maar met moderne graphics, natuurlijk" zei Justin Dinges, Campaign Art Lead van het project. "Als het op eenvoud aankomt, wilden we ervoor zorgen dat we een overdreven flitsende en gedetailleerde ontwerpuitwijking gaven, een cruciaal punt voor het team dat uit Halo 5 komt."

Het ontwikkelteam wil daarom een ​​welkomstbericht geven aan oude fans van de franchise, aangezien de esthetiek van de serie altijd heeft geweten hoe moderne sci-fi adequaat te mengen met natuurlijke schoonheid, en dit lijkt een van de hoekstenen te zijn waarop de hele productie rust.

Halo Infinite heeft nog geen officiële releasedatum, maar het zou later in 2021 het licht moeten zien.