Final Fantasy VII Ever Crisis volgt de gebeurtenissen van alle titels in de Final Fantasy VII-compilatie, elke maand nieuwe content.

Gisteren gepresenteerd na de aankondiging van Final Fantasy VII Intergrade-remakeEver Crisis toonde zich meteen als een Pocket-editie van de hoofdtitel, maar dat is het niet. De mobiele titel is eigenlijk een zeer ambitieus project, dat de gebeurtenissen in elke titel van het Final Fantasy VII-compilatie.

De geschiedenis wordt geschreven door Kazushige Nojima, terwijl de illustraties zijn gemaakt door Fujise lacht​ Ter verduidelijking voor degenen die niet bekend zijn met dit uitgebreide universum, de titels in de FFVII-compilatie zijn:

  • Final Fantasy VII;
  • Final Fantasy VII: Adventkinderen;
  • Voor de crisis: Final Fantasy VII;
  • Crisis Core: Final Fantasy VII;
  • Dirge van Cerberus: Final Fantasy VII.

De titel bevat ook de gebeurtenissen die worden verteld in de komende Battle Royale De eerste soldaat, en stelt de speler in staat om vrijelijk te schakelen tussen de hoofdstukken van de volledige Final Fantasy VII-overlevering. Zulke hoofdstukken zullen komen uitgebracht via maandelijkse updates, waardoor de levensduur van de titel op een vergelijkbare manier werd verlengd als wat er gebeurde met Kingdom Hearts Union X.

Final Fantasy VII Ever Crisis staat gepland voor 2022, exclusief voor apparaten Android e iOS.