De stand van zaken eindigde met een zeer welkome verrassing voor Final Fantasy-fans. Final Fantasy VII remake het wordt namelijk ook gepubliceerd op Playstation 5, met alle technische verbeteringen van dien. Verbeterde texturen, lichteffecten, mogelijkheid om veel verschillende moeilijkheidsgraden te kiezen, directe uploads, fotomodi en in het algemeen een meer bevredigende visuele weergave.

Deze nuova versione bevat ook een nieuwe aflevering, exclusief voor Playstation 5, genoemd Intergrade, die introduceert Yuffie en een nieuw personage, genaamd Sonon. Aan het einde van de trailer kun je ook zien wat het lijkt te zijn Wit, rechtstreeks van Dirge van Cerberus​ Degenen die de Playstation 4-versie bezitten, kunnen gratis upgraden naar de Playstation 5-versie, maar de extra inhoud moet nog steeds apart worden betaald.

Final Fantasy VII Remake Intergrade wordt op 10 juni van dit jaar uitgebracht.