Vampire: The Masquerade Bloodlines 2Het project lijkt geen rust te vinden Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, dat verder is uitgesteld, compleet met een harde klap van Paradox. De uitgever heeft namelijk besloten om het team dat zich bezig hield met ontwikkeling, Hardsuit Labs, uit de functie te verwijderen en het werk door een nieuwe studio te laten afmaken.

De game had eind 2020 al het licht moeten zien, maar de datum werd niet gehaald vanwege complicaties die officieel verband hielden met de aanhoudende pandemie. Dat tussen Paradox en Hardsuit Labs echter niet bepaald goed bloed liep, begonnen we vorig jaar augustus te vermoeden, toen de creatief directeur Ka'ai Cluney hij verliet het project samen met de hoofdontwerper van het verhaal, Brian Mitsoda​ De vermoedens werden daarom vandaag bevestigd, met de uitgever die de drastische beslissing nam om in te grijpen in het project en het uit handen nam van het softwarehuis in het verleden bekend om Blacklight Retribution.

nogmaals, Paradox wijst op de pandemie als hoofdoorzaak van het uitstel, Maar de woorden waarmee dit gepaard gaat laat ruimte voor meer dan één twijfel:

“We hebben besloten dat Hardsuit Labs niet langer de ontwikkeling van Bloodlines 2 zal leiden en zijn al een samenwerking aangegaan met een nieuwe studio om het werk aan de game te voltooien. Het was een moeilijke beslissing, maar we zijn ervan overtuigd dat dit de juiste weg is om recht te doen aan het spel ”.

Fans van de World of Darkness ze zullen dus tot 2022 moeten wachten om zich onder te dompelen in hun favoriete setting. Het blijft benieuwd hoe Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 deelt hetzelfde pad als het eerste hoofdstuk, op zijn zachtst gezegd ook het slachtoffer van een moeilijk proces en tegen het einde van 2004 substantieel onvolledig gepubliceerd als gevolg van de aanhoudende herinneringen van Activision: het ontwikkelingsteam Troika-spellen, in grote economische moeilijkheden, zou hij dan zijn winkel enkele maanden na de lancering sluiten.