Jim Ryan, Voorzitter van Sony Interactive Entertainment en hoofd van de afdeling PlayStation, profiteerde van de microfoons van GQ Magazine om de bom te gooien: PS VR keert terug naar PlayStation 5, zelfs zo ver dat we de eerste details geven over de volgende kijker in ontwikkeling.

Jim Ryan PS VR PlayStation 5 SonyDe sleutelwoorden voor dit nieuwe model in uitvoering zijn twee: evolutie en innovatie​ Hier is een vertaling van het fragment op PS VR:

De vraag is natuurlijk wat er is veranderd sinds de eerste headset?

“Dit wordt een nieuw VR-formaat voor PS5. PlayStation beschouwde VR als een verhaal van geweldige innovatie en strategische kansen. We denken dat je twee thema's zult zien die je zult zien: we nemen de technologische vooruitgang die heeft plaatsgevonden sinds het huidige VR-systeem op de markt kwam en een aanzienlijke hoeveelheid lessen die zijn geleerd. De veranderingen zullen zaken zijn als het overstappen naar een zeer eenvoudige eendraadsopstelling. De devkits staan ​​op het punt uit te komen. "

VR wint terrein, maar het is nog een premature markt. Waarom een ​​vervolg maken op de eerste headset?

“We geloven in VR en zijn enorm blij met de resultaten met de huidige PS VR en we denken dat we veel zullen doen met ons nieuwe VR-systeem voor PlayStation 5. Maar nog belangrijker, we zien het als iets dat verder gaat. Dit nieuwe iteratie komt eraan en dat kan heel groot en belangrijk zijn. We houden van innoveren; we denken dat dit is wat onze gemeenschap wil. Ik zou de vraag omdraaien en zeggen "Waarom niet?" Voor ons is dit een meer dan logische stap. We zijn erg enthousiast en we denken dat de mensen die VR-games maken voor ons nieuwe systeem dat ook zullen zijn. "

Jim Ryan was heel voorzichtig om niet te onthullen hardwarespecificaties of meer informatie over ondersteuning voor ontwikkelaars, maar we hebben al een bevestiging: PS VR 2 bestaat, komt in de toekomst aan en is er klaar voor een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop u virtual reality op consoles op zijn eigen manier ziet en ervaart.