In de afgelopen jaren SEGA heeft zichzelf ten doel gesteld het verzorgingsgebied dat geïnteresseerd is in de franchise van Yakuza, te beginnen met de ontwikkeling van Yakuza 0 in 2015, een game die vervolgens de weg effende voor verschillende remakes en portings van alle hoofdstukken van de serie, tot Yakuza: Like a Dragon in 2020. Maar de producent van de serie Daisuke Sato hij zit helemaal niet vol en overweegt de spin-off hoofdstukken naar het Westen te halen Kenzan e Ishin.

Yakuza Ishin Yakuza Kenzan SEGA-remake

In tegenstelling tot de hoofdserie, speel je in 20ste eeuw, Yakuza Kenzan en Yakuza Ishin nemen de belangrijkste karakters van de franchise en vervoeren ze naar de beroemdste historische periodes in de Japanse geschiedenis, respectievelijk de periode Edo Bakumatsu​ Maar volgens Sato, geïnterviewd door de Japanse krant JPGameshebben deze hoofdstukken die zijn uitgebracht op PS3 en PS4 er een nodig vernieuwd:

“Naar mijn mening is de actiecomponent van Ishin en Kenzan een van de beste in de serie. Dus ik zou graag de titels willen vinden als er een kans was. Het zijn echter spellen die meer dan zeven jaar geleden uitkwamen. Het zou dus meer werk vergen om remakes (Kiwami) te produceren in plaats van simpele ports. En dit maakt de situatie een beetje ingewikkelder. "

En jij? Zou je graag Kiwami-versies willen zien van deze twee spin-offs of andere niet-uitgebrachte titels die draaien om de Yakuza-serie?