Diablo 2 herrezenDiablo 2 Resurrected zal het originele hoofdstuk niet vervangen​ De bevestiging kwam van de hoofdontwerper Rob Gallerani wie heeft aangegeven hoe la nieuwe uitgave het zal op geen enkele manier de bestaande installaties van de originele Diablo 2 vervangen of vormen.

De verduidelijking was nodig vanwege een ongelukkige fout die in het verleden is gemaakt met een soortgelijk project over de Warcraft-saga, een fout die Blizzard niet wil herhalen. In feite heeft Warcraft 3: Reforged de client van de originele game volledig vervangen, waardoor ze de spelers verrasten en ze vervolgens niet een beetje van streek maakten toen ze ontdekten dat de nieuwe versie verschillende functies van de oorspronkelijke titel miste, vooral de ondersteuning voor aangepaste campagnes.

Diablo 2 Resurrected zal deze keuze echter niet herhalen: "Alles wat je momenteel op Diablo 2 hebt, blijft op Diablo 2 staan." Gallerani zei, ”Dit is een apart product. Een apart spel. Je kunt ze allebei tegelijkertijd spelen als je wilt ”.