Zoals steeds vaker het geval is, laat het modder landschap ons sprakeloos achter. Deze keer praten we over Donkere zielen: vallen van de avond, mod voor het eerste hoofdstuk van de saga met een geweldig team van modders en dataduikers erachter, waaronder Grimrukh, maker van de uitzonderlijke mod Dochters van Ash.

Dark Souls: Nightfall begint vanaf het einde van het originele spel en leidt de speler naar het pad dat al is genomen, maar in omgekeerde richting. Hoewel het uitgangspunt hetzelfde is als in het standaardspel, zullen er na een paar stappen verrassingen zijn.

De naam van de mod, Nightfall, is afgeleid van het feit dat het personage een leeg wezen is in een wereld waar het "donkere" einde van Dark Souls werd gekozen.

De mod introduceert een volledig aangepast vechtsysteem dat verschillende benaderingen mogelijk maakt. Je kunt bijvoorbeeld super agressief spelen, met snellere aanvallen, betere ontwijkingen en een gezondheidsherstelsysteem vergelijkbaar met dat van Bloodborne, of je geeft de voorkeur aan iets minder aanvallende vaardigheden maar met de mogelijkheid van genezing.

Net boven zie je de gameplay-video, de publicatiedatum van de mod is nog onbekend, we wachten met spanning af.