Zoals elk jaar, ook al is het deze keer een paar weken van tevoren, Hearthstone is vernieuwd met een nieuw thema. Met de release van de volgende uitbreiding en de rotatie van het standaardformaat zal beginnen het jaar van de Griffioen. 

In de nasleep van de vernieuwing is gestart in 2020, Het online kaartspel van Blizzard heeft een revolutie teweeggebracht in vele aspecten van de structuur. Van de basisset tot de nieuwe spelmodi, zonder de gebruikelijke saldi voor de Battle- en Duels-modi en de uitbreiding te vergeten, die in de Savannahs Forged zal heten.

Slechts één detail lijkt nog steeds afwezig te zijn, een precieze datum voor de start van het nieuwe jaar.

De revolutie van de hoofdset

De twee sets die de basis van Hearthstone vormden tot het jaar van de Phoenix, werden door de gemeenschap altijd als problematisch beschouwd. Bestaat uit kaarten die in elk kaartspel kunnen verschijnen sinds het einde van de bèta. Het bezit ervan was niet alleen essentieel, maar vereiste een initiële investering, van tijd of geld, niet onverschillig. 

Maar de nieuwe hoofdset verandert dat allemaal​ De Classic- en Basic-kaarten zijn met pensioen, of in wild-formaat als je dat liever hebt, om plaats te maken voor een nieuwe set. Dit zal niet alleen zijn gratis, maar het zal elk jaar veranderen en zal bestaan ​​uit 235 kaarten, sommige uit de oude sets, sommige vernieuwd, andere volledig nieuw.

Een paar worden ook bij de hoofdset geleverd mechanische veranderingen. De eerste is een verandering van Heldenkracht van de sjamaan​ De Totem of Air wordt vervangen door de Totem of Strength. De klas krijgt dan andere upgrades voor sommige Basic- en Classic-kaarten.

Ze zijn ook geïntroduceerd de nieuwe scholen van magie voor spreuken. Ze zullen voor dienaren als stammen zijn en zullen zowel nieuwe als oude spreuken bevatten. De namen van de scholen zijn alleen in het Engels bekend en zijn Arcane, Fel, Fire, Frost, Holy, Nature en Shadow.

De spelmodi en het nieuwe formaat

Dus de goede oude Hearthstone-bètaversie wordt verbannen naar het wilde formaat? Niet precies. Om de nostalgische Blizzard te plezieren introduceert Heartstone-klassieker. Dit formaat brengt de handen terug naar 2014, waardoor spelers tegenover elkaar staan ​​met alleen basis- en klassieke kaarten.

De nerfs worden ook verwijderd, het herstellen van de kaarten naar hun oude kracht. Om te spelen moet je echter de kaarten hebben, die dan zal niet worden weggegeven zoals gebeurt voor de hoofdset.

01_29_HS_Blog_BCSR_Header_1520x540_JY_v01.jpg

Beide de nieuwe modi die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd, Battle en Duels, blijven updates ontvangen tijdens de drie fasen van het jaar, gekenmerkt door de drie uitbreidingen. Voor de singleplayer heeft Blizzard ervoor gekozen om zich weer te concentreren op boeken, waarbij de Books of Heroes wordt vervangen door de Books of Mercenaries.

Eindelijk een nieuwe spelmodus, Mercenaries, maakt zijn Hearthstone-debuut. Een modus voor één speler waarin de speler zijn held niveau na niveau moet upgraden, terwijl hij wordt geconfronteerd met procedureel gegenereerde uitdagingen. Hieraan wordt ook een PvP-modus toegevoegd waarin spelers kunnen botsen en hun huurlingen kunnen testen.

De nieuwe Forged in the Savannah-uitbreiding

Eindelijk de nieuwe uitbreiding het markeren van het begin van het jaar van de Griffin toonde zich aan de spelers. Gesmeed in de Savannahs introduceert twee nieuwe mechanica, Afgestudeerde magie en razernij. De pakketten van de nieuwe uitbreiding kunnen vooraf worden gekocht met twee verschillende aanbiedingen.

Vergelijkbaar met wat er in het verleden is gebeurd voor de Scouts en de aspecten van Galakrond, ook in dit geval krijgt elke klas een kaart met een legendarisch thema, bel deze keer huurlingen.

Eindelijk, zoals traditie is geworden, zullen alle spelers in afwachting van de nieuwe uitbreiding gratis de legendarische Shadow Hunter Vol'Jin-kaart ontvangen.


Dat is wat het bleek bij BlizzCon, maar dat is niet alles. In feite zijn op de wegenkaart van het nieuwe jaar twee geheimen te zien, de ene in fase één en de andere in fase drie, wat nog meer nieuws zal brengen in de wereld van Hearthstone.