Twitch BlizzConline BlizzCon copyright MetallicaInbreuk op het auteursrecht op streamingplatforms was de afgelopen maanden een hot topic, vooral op Twitch, waar het een echte aardbeving veroorzaakte die hele archieven van vorige levens uitwiste. De genomen maatregelen werden als min of meer twijfelachtig beschouwd vanwege de manier waarop ze werden toegepast, en leidden ook tot uiterst absurde gevallen zoals die gisteravond BlizzConline.

Degenen die de openingsceremonie van het evenement volgden, weten namelijk dat dit eindigde met een kort optreden van Metallica, die al in 2014 naar BlizzCon ging. Als het live optreden verliep zoals gepland, hetzelfde kan niet gezegd worden van zijn antwoord.

Om complicaties met betrekking tot inbreuk op het auteursrecht te voorkomen, Twitch heeft in feite de audio van de originele uitvoering vervangen door een generiek nummer, terwijl het videogedeelte ongewijzigd blijft​ Het eindresultaat is iets dat uitmondt in de meest absolute tragikomiek, met een ongekende versie van de Amerikaanse thrash metalband die uiteindelijk een chillout nummer produceert.

Het valt nog te begrijpen waarom het platform voor deze maatregel heeft gekozen, maar het feit dat Metallica is gekomen om Metallica preventief te veranderen door Metallica te spelen op BlizzConline, zou zeker als uitgangspunt moeten dienen. voor een diepere reflectie op de kwestie.