Dat xCloud op pc zal landen, en hoogstwaarschijnlijk ook op consoles, is al een tijdje geen mysterie meer, maar nu zijn de allereerste afbeeldingen met betrekking tot de service online gelekt.

xCloud xbox-pcZoals blijkt uit de screenshots gemaakt door The Verge, de service zal toegankelijk zijn op Windows (en naar alle waarschijnlijkheid ook op andere platforms) via een webbrowser, het ondersteunt uiteraard de Xbox-controller en lijkt qua lay-out en algemeen uiterlijk sterk op de applicatie Xbox Game Pass al aanwezig op mobiele systemen. Helaas wordt andere informatie over de status van het werk en over de kwaliteit die de service biedt niet gefilterd, daarom wordt er een releasedatum vastgesteld voor een generiek "Lente 2021", de enige zekerheid is dat zelfs xCloud in de pc-versie wordt opgenomen in de Ultimate-versie van de Microsoft-service.