Il professore Scheurde Olsson, Hoogleraar geschiedenis aan deUniversiteit van Tennessee, heeft een nieuwe cursus Geschiedenis voor zijn studenten gemaakt, getiteld "HIUS 383: Red Dead America", wiens start is gepland voor Augustus 2021.

De naam is niet willekeurig gekozen: de klas zal gebruiken Red Dead Redemption e Red Dead Redemption 2 als uitgangspunt om de periode van te verkennen en te verdiepen Amerikaanse geschiedenis, dat gaat door 1899 naar 1911.

De professor noemde de historicus Jonathan S. Jones, omdat hij hem heeft geïnspireerd om de cursus te creëren, een artikel als stof tot nadenken te nemen Leisteen geschreven door zijn collega, waarin hij wordt onderzocht als Red Dead Redemption 2 beschrijf en ga akkoord spelers om te communiceren met de racistisch verleden van de Verenigde Staten van Amerika.

Via zijn Twitter-profiel specificeerde Olsson dat videogames, hoewel niet altijd historisch accuraat, bieden ze nog steeds aan interessante ideeën voor de bespreking van talrijke thema's en historische kwesties.

Ook op Twitter heeft de docent er een gemaakt lijst met onderwerpen die de cursus zal behandelen, zoals de mythe van de grens, de Mexicaanse revolutie, kolonialisme en rassendiscriminatie van indianen, racistisch geweld in zuidelijke staten en de beweging voor het stemrecht op vrouwen.

 

Volgens de docent is voor de cursus het bezit van het spel niet nodig, ook niet als wordt aangenomen dat de studenten de twee titels al hebben gespeeld Rockstar.

De hoogleraar heeft hoge verwachtingen van zijn studie en hoopt dat zijn onorthodoxe en niet-traditionele manier van geschiedenisonderwijs meer studenten zal aantrekken en andere hoogleraren zal inspireren om na te denken. innovatieve en originele lessen, ook met behulp van videogames zoals leermiddel.

Het is niet de eerste keer dat een videogame als didattico-materialen: denk maar aan Deze oorlog van mij, aanwezig in de lijst van aanbevolen metingen voor Poolse scholen.

Dit is een andere belangrijke finishlijn bereikt door het videogamemedium, wat bevestigt dat het zich niet beperkt tot alleen ons vermaken.