4A Games, de ontwikkelaar erachter Metro Exodus, heeft onlangs een bericht op Steam-pagina van het spel, waarmee de komst van een verbeterde versie voor pc, in staat om de kracht van nieuwe GPU's te benutten die de ray-tracing.

Metro Exodus PS5 van de volgende generatie Xbox-serie XS PC 4AGames 4A EngineVolgens de woorden van de ontwikkelaar vereiste de ontwikkeling van deze versie een herziening van het 4A Engine game-engine, wat leidde tot een radicale grafische verbetering. De kosten van deze verbetering? Als je de Steam-, GOG- en Epic Games-versie van het basisspel al hebt, is Metro Exodus: Enhanced Edition beschikbaar gratuitamente en je hoeft alleen maar naar de pagina te gaan die is gewijd aan de upgrade om het in te wisselen wanneer het uitkomt tijdens de spring 2021.

Metro Exodus PS5 van de volgende generatie Xbox-serie XS PC 4AGames 4A Engine

Maar als je geen RayTracing GPU hebt (en DLSS in het geval van Nvidia), minimumvereiste om deze versie te kunnen draaien schitteren van Metro Exodus op een waardige manier, Blijf weg.