Microsoft ontkoppel advertentie Halo Wars 2, de tweede aflevering in de spin-off serie van de Bungie en 343 Industries franchise ontwikkeld door De Creatieve Vergadering​ De serie is ingesteld tussen het begin van Halo: Combat Evolved en het einde van Halo 5: Guardians en vertelt het verhaal van de Space Command van de Verenigde Naties.

De communitymanager kondigde het einde van de ondersteuning aan John Junyszek op de blog Halo-waypoints:

"Het is niet altijd gemakkelijk om open en transparant te zijn - vooral als de reactie niet is wat de gemeenschap verwacht - maar we willen duidelijk zijn: 343 Industries heeft momenteel geen plannen om verder te werken aan Halo Wars 2, inclusief inhoudsupdates. , het spel overzetten naar andere platforms of een nieuw spel in de serie maken. We zullen het spel blijven volgen en ervoor zorgen dat alles werkt zoals verwacht. "

De redenen achter deze keuze liggen voor de hand: gebruik alle mogelijke middelen voor andere projecten zoals Master Chief Collection e Halo Oneindig, de nieuwste aflevering in de serie die naar Xbox One en Xbox Series X / S. Junyszek herhaalt echter dat dit een "tijdelijke situatie" is, zowel bij Microsoft als in de toekomst kon de serie hervatten, misschien in het verhalende universum van Infinite.