Ter voorbereiding op overname van 7,5 miljard di ZeniMaxHeeft Microsoft een nieuwe dochteronderneming opgericht genaamd Gewelf. Zoals geschreven door Eurogamer, een document van de Europese Commissie onthulde dat Microsoft van plan is ZeniMax op te nemen door middel van een fusie met de nieuw gevormde dochteronderneming. Het document is een uitnodiging aan geïnteresseerde partijen om commentaar te leveren op of de overname door te betwisten 15 februari, zij het in dit stadium de deal is bijna rond.

Voor het geval je het niet begreep, knipoogt de naam Vault zeker naar Fallout, maar met deze stap heeft Microsoft het eigendom van verschillende zeer belangrijke IP's gegarandeerd, zoals The Elder Scrolls, Doom, Prey en Starfield, hoewel er praktisch niets bekend is over de laatste titel. In tegenstelling tot wat je zou denken, Microsoft hij is niet van plan deze titels exclusief te maken voor Xbox op dit moment. Het is echter zeker dat de volgende games op dag één ook op Game Pass zullen verschijnen.