Final Fantasy XIV is weer verrijkt dankzij de nieuwe uitbreiding genaamd Endwalker. Wat weten we op dit moment?

De nieuwe uitbreiding van Square Enix's MMORPG, die van de ene op de andere dag werd aangekondigd tijdens de Final Fantasy XIV Announcement Showcase, markeert het einde van de verhaallijn die begon in het basisspel, maar zal ook het startpunt zijn voor de toekomst van de titel. Hier is de trailer voor Final Fantasy XIV Endwalker.

Het geplande en voorlopig aangekondigde nieuws voor deze uitbreiding is:

  • Level cap op 90;
  • Garlemald, Thavnair en Radz-at-Han kunnen worden verkend;
  • Nieuwe banen waaronder Sage;
  • Introductie van het nieuwe Arkasodara-ras;
  • nieuwe invallen en nieuwe kerkers;
  • kleinschalige PvP-modus;
  • Anima zal worden geconfronteerd en de esthetiek zal worden samengesteld door de FFX-ontwerper;

Endwalker is beschikbaar vanaf vanaf herfst 2021 op PS4, PS5, pc en Mac. Verder werd de komst van de PS5-editie van dezelfde Final Fantasy XIV aangekondigd, compleet met een open bèta actief van 13 april. De PS5-versie is gratis voor alle eigenaren van de titel op PS4.