Steam bereidt zich voor om de open bèta van de gelokaliseerde versie van zijn winkel in China te lanceren, na goedkeuring van de regering in Peking. Een baan die drie jaar heeft geduurd, Welke poort Valve in een van de rijkste en tegelijkertijd minst toegankelijke markten ter wereld. 

De operatie werd uitgevoerd in samenwerking met de uitgever Perfect World en zal profiteren van twee vlaggenschipgames van Klep, DOTA 2 en CS: GO. Chinese gebruikers die deze twee titels willen blijven spelen, moeten dit doen via een Steam China-account.

Alle voortgang kan worden overgedragen naar nieuwe accounts, van alle internationale accounts, maar dit betekent niet dat de Chinese winkel hetzelfde aanbod zal hebben als de internationale. Dit komt omdat voordat ze op Chinees grondgebied kunnen worden verspreid, de verschillende spellen zullen door de overheid moeten worden goedgekeurd. 

Op dit moment is het nog niet duidelijk of de nieuwe gelokaliseerde client de internationale zal vervangen zodra deze uit bèta is. Op dit moment zijn spelers vrij om beide te gebruiken. Het is mogelijk dat Steam in zijn internationale versie alleen toegankelijk wordt via VPN vanuit China.